Wordt de diëtist vergoed?

 In

Dieetadvisering wordt voor 3 uur per kalenderjaar vergoed door de basisverzekering. Houd hierbij wel rekening met het eigen risico als deze nog niet verbruikt is. Kinderen onder de 18 jaar hoeven geen eigen risico te betalen. Mocht blijken dat 3 uur niet voldoende is, dan wordt er ook in diverse aanvullende verzekeringen dieetadvisering vergoed. Vraag dit na bij de eigen zorgverzekeraar.

De diëtist is (voor de meeste zorgverzekeraars) direct toegankelijk. Er is dus niet altijd een verwijzing nodig. Sommige zorgverzekeraars zoals CZ en de Friesland vragen er echter wel om. Bij twijfel kan dit altijd nagevraagd worden bij de eigen zorgverzekeraar of vraag eventueel een verwijsbrief aan via de (huis)arts.

De diëtist van About Health heeft contracten met de meeste zorgverzekeraars. Valt jouw zorgverzekeraar daaronder, dan zal de factuur direct naar de zorgverzekeraar gestuurd worden. Bij zorgverzekeraars zonder contract krijg je zelf de factuur en kun je deze daarna indienen bij de zorgverzekeraar. Hiervan wordt meestal 75 tot 100% vergoed.

Recent Posts
Contact

Krijg vrijblijvend informatie over de mogelijkheden of stel hier je vraag.

Not readable? Change text. captcha txt