Wat krijg je allemaal bij de begeleiding van About Health?

 In

Bijhouden persoonlijk eet-, beweeg- en gezondheidsdagboek
Door het bijhouden van je eigen eet-, beweeg- en gezondheidsdagboek krijg je zelf meer inzicht in je actuele leefstijl. Daaruit kun je vaak al nuttige verandermogelijkheden vinden en met de diëtist bespreken. Daarnaast gebruikt de diëtist deze informatie om jou beter te leren kennen en met de adviezen beter aan te kunnen sluiten op jouw keuzes en wensen. Het heeft geen zin producten of sportieve activiteiten te stimuleren die je zelf helemaal niks vindt. Daarnaast kan de diëtist aan de hand van deze dagboeken achterhalen waar eventuele valkuilen zitten om je zo beter te kunnen begeleiden.

Maken van realistische doelen
Als je ergens naartoe wilt werken moet je eerst voor jezelf duidelijk hebben wat je doel precies is. De diëtist zal je stimuleren hier goed over na te denken en je doelen duidelijk te formuleren. Deze kunnen je voor en tijdens de begeleiding extra stimuleren en motiveren.

Informatiepakket met informatie over verschillende gezondheidsonderwerpen die helpen bewustwording en motivatie te vergroten
Naast deze introductiemap ontvang je ook een informatiepakket met informatie die je gedurende de begeleiding extra kunnen helpen bewust te worden van je eigen lichaam, behoeften en wensen. Daarnaast bevat de map ook zinvolle tips en trucs die eenieder kan toepassen om de veranderingen eenvoudiger toe te passen en vol te blijven houden.

Berekening van energiebehoefte en (voedingsstof-) inname
Met behulp van enkele lichamelijke gegevens zoals lengte, leeftijd en gewicht kan je energiebehoefte berekend worden. Deze vergelijkt de diëtist met je voedingsstofinname via het voedingsdagboek zodat eventuele tekorten en/of overschotten achterhaald kunnen worden. Daar worden dan weer adviezen voor gegeven om je voeding in balans te krijgen.

Voedingsadvies op maat
Met behulp van de voedingsstofinname en –behoefte en je persoonlijke voorkeuren wordt een advies op maat gemaakt die aansluit op jouw persoonlijke situatie. Geen advies zal hetzelfde zijn.

Evaluatiemomenten via beeldbellen, telefoon of mail
De online diëtist zie je niet in de praktijk maar via andere, even persoonlijke, mogelijkheden. Het contact verloopt via de online mogelijkheden van beeldbellen, telefoneren of mailen. Ook hier mag je zelf kiezen welke optie jouw voorkeur heeft. Tijdens deze contactmomenten wordt er geëvalueerd en wordt er aandacht besteed aan de vorderingen en eventuele obstakels.

Variatiemogelijkheden
Je eet natuurlijk niet iedere dag precies hetzelfde. Daarom krijg je bij de advisering een lijst met variatiemogelijkheden. Hiermee kun je lekker variëren en nieuwe mogelijkheden uitproberen. Daarnaast hebben alle producten en levensmiddelen andere voedingswaardes en –stoffen. Door te variëren vergroot je de variatie aan belangrijke voedingsstoffen die je nodig hebt waarmee je lichaam kan functioneren.

Onbeperkt vragen stellen
Je komt iedere dag in contact met voeding en voedingskeuzes. Deze zijn niet altijd even makkelijk om te maken. Als je vragen hebt over deze keuzes kun je die onbeperkt aan de diëtist stellen. Daarnaast speelt de levensmiddelenindustrie een belangrijke rol in het uiterlijk en de aantrekkelijkheid van de producten. Daarmee wordt een product (soms onterecht) aangeprezen als gezond. De diëtist kan jou helpen om deze producten te beoordelen of ze bij jou passen of niet.

 

Recent Posts
Contact

Krijg vrijblijvend informatie over de mogelijkheden of stel hier je vraag.

Not readable? Change text. captcha txt