Bouw je eigen ”Forest”

 In Apps

Forest – Stay focused, be present!

Forest is een app die voor veel mensen een wereld kan openen wat betreft het tegengaan van afleidingen. Je kent het wel, je moet je huiswerk maken of een belangrijke opdracht of onderzoek afronden, en je grijpt toch iedere keer weer naar die telefoon. Niet in het belang van je werk, maar omdat je (onbewust) op zoek gaat naar afleidingen. Iemand heeft een berichtje gestuurd waar je écht op moet reageren, of je kijkt hoe laat het is en beland uiteindelijk weer bij het scrollen door Facebook of Instagram… In de meeste gevallen gaat het zelfs ongemerkt, maar het is een echte killer voor je concentratie en je productiviteit. Iets wat je in een half uur tot uur af kon maken, duurt ineens de halve middag. Zonde van je tijd, en je hebt het gevoel dat je amper iets hebt gedaan (wat ook zo is!). Dat berichtje kan echt wel even onbeantwoord blijven, en de feed op je social media zal er na het afronden van je werk ook nog wel zijn.

 

 

Go back to your work!

Maak je dag weer productief met de app van Forest. De app verplicht je gedurende een zelf ingestelde periode van je telefoon af te blijven. Ja echt waar! Als je toch probeert te whatsappen, social media te checken of andere dingen te doen, zal je boompje dood gaan. En natuurlijk wil niemand dat er een lelijk dood boompje in zijn bos staat. Deze app helpt je dus echt te focussen op je eigen werk. Hoe vaker en langer je gefocust bent met Forest, hoe groter en kleurrijker je bos wordt. Je ziet je momenten van focus dus echt groeien! Daarnaast kun je door te focussen muntjes verzamelen om zo een echte boom te laten planten.

 

 

Leave me alone.

Nog leuker is het om je Forest te delen met anderen. Door samen aan het werk te gaan, kun je elkaar blijven motiveren en uitdagen. Wie heeft de langste focus gehad op een dag?

 

Plant a tree and get your things done.

Zoals bij alles in het leven, helpt deze app helaas niet bij iedereen. Er zijn altijd wel mensen die het niks kan schelen als het boompje dood gaat. Of die gaan net zo makkelijk over op andere verleidingen via de laptop, tablet of andere mogelijkheden. Dat kan, en dat is ook niet slecht. Iedereen heeft zijn eigen effectieve methoden om dingen gedaan te krijgen. Ontdek het voor jezelf. Als het werkt, heel fijn. Als het niet werkt, jammer maar er zijn vast andere mogelijkheden. Never give up!

 

Put down your phone.

Mij persoonlijk heeft het veel geholpen. Ik had toch vaak mijn telefoon in de buurt liggen (want we zijn er inmiddels bijna mee vergroeid…). Je wordt dan zo snel afgeleid door berichtjes of Social Media, en poef… weg is je concentratie. Nu kan dat niet meer. Ik zal direct gestraft worden als ik mijn telefoon wil gebruiken, en dat helpt! Ik wil het liefst een perfect bos creëren zonder dode boompjes. Uiteindelijk spaar ik natuurlijk ook voor de échte boom die geplant kan worden (of dit echt gebeurd kun je natuurlijk niet controleren, maar de gedachte is al stimulerend).

Wil je meer weten over mijn persoonlijke ervaring met Forest? Neem dan hier contact op of stuur een berichtje via Social Media.

 

Gebruikte en interessante bronnen:

Lees meer over Forest of download meteen de app [I did it!]

 

 

BewarenBewaren

Recent Posts

Plaats een reactie

Contact

Krijg vrijblijvend informatie over de mogelijkheden of stel hier je vraag.

Not readable? Change text. captcha txt