Apple Watch

 In Gadgets

Wie kent de Apple Watch niet?

De Apple Watch is een moderne wearable die ongetwijfeld veel mensen kennen. Je draagt het als een horloge (en het heeft ook de functies van een horloge). Maar er is meer, veel meer… De Apple Watch geeft je bijvoorbeeld mogelijkheden om te bellen, je berichten te ontvangen en verschillende apps van je mobiel te gebruiken. Maar ik vind de gezondheidsfuncties toch echt de belangrijkste en meest waardevolle mogelijkheden van dit bijzondere horloge. Je kunt onder andere je hartslag meten, energieverbruik tijdens sportactiviteiten vastleggen en zelfs (als je dat graag wilt) herinneringen instellen om even een minuut rustig adem te halen. Maar het meest waardevol vind ik het bijhouden van je dagelijkse beweging. Je dagelijkse beweging wordt op drie manieren bijgehouden: de hoeveelheid sta-momenten op een dag, de actieve beweging en het algemene kcal verbruik.

 

Hoe?

* Hoeveelheid sta-momenten op een dag (blauw). De Apple Watch meet continue je hartslag en je beweging om te checken of je al een langere tijd stil zit of in beweging bent. Als je een uur stil hebt gezeten krijg je een herinnering om even te staan en wat beweging te krijgen. Hele handige functie!

* Actieve beweging (groen). De actieve beweging wordt ook gemeten aan de hand van de hartslag. Volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) moet je tenminste vijf dagen per week 30 minuten (matig) intensief bewegen. Dit is belangrijk voor tal van redenen waarbij het in grote lijnen allemaal draait om het instant houden van de balans in het lichaam.

Algemene kcal verbruik (rood). Tenslotte meet de Apple Watch het algemene calorieverbruik. Dit hangt natuurlijk samen met de actieve beweging. Hoe meer je actief hebt bewogen, hoe hoger de hoeveelheid verbrandde calorieën is. Het fijne aan deze laatste functie is dat je hier een eigen doel kunt instellen. Ben jij een actieveling in het dagelijkse leven (denk ook aan beweging op werk of school), dan kun je je doel hoger instellen om de motivatie erin te houden. Als je je doel gehaald hebt krijg je een schouderklopje voor het behalen van je dagelijkse doel. Probeer dit doel iedere dag te halen en je zult steeds meer prijzen ontvangen voor je goede resultaten. Als je je doel iedere dag haalt zal er aan het eind van de week voorgesteld worden om je doel op te hogen. Op die manier blijf je jezelf continu uitdagen.

Apple Watch en het meten van energieverbruik

Tip!
Via je telefoon kun je ook heel eenvoudig je prestaties inzien. Je kunt de kalender bekijken waarbij in één oogopslag goed te zien is op welke dagen je je doelen niet hebt gehaald. Daarnaast kun je ook per dag bekijken op welke tijdstippen je het meest actief bent geweest. En uiteraard kun je al je prijzen bekijken, wanneer je ze gehaald hebt en welke prijzen er nog te behalen zijn.

 

Gebruikte en interessante bronnen:

Apple watch, Sportzorg; Nederlandse Norm Gezond Bewegen

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Recommended Posts

Plaats een reactie

Contact

Krijg vrijblijvend informatie over de mogelijkheden of stel hier je vraag.

Not readable? Change text. captcha txt