Voeding en

mondgezondheid

Weet jij wat voeding en mondgezondheid gemeen hebben?

Veel meer dan je denkt! Hetgeen wat je eet en hoe je mondgezondheid ervoor staat zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden. Eet je veel levensmiddelen die schadelijk zijn voor je gebit? Dan gaat je mondgezondheid achteruit. Is je mondgezondheid slecht? Dan zul je ongetwijfeld minder kunnen genieten van het eten en ga je in veel gevallen anders eten. Dingen die koud of hard zijn ga je vermijden en door een verminderde kauwwerking krijgt je spijsvertering zwaarder voedsel om te verteren wat maag-darmklachten kan geven.

Daarnaast hebben ook andere aandoeningen een relatie met voeding én je mondgezondheid. Denk bijvoorbeeld aan diabetes type 2. Een verkeerde leefstijl en voeding zijn risicofactoren voor het ontstaan van diabetes type 2. En deze is op zijn beurt weer een risicofactor voor parodontitis (ontstoken tandvlees). Om de cirkel weer rond te krijgen hebben mensen met diabetes type 2 en parodontitis meer moeite met het krijgen van stabiele bloedglucosewaarden. Met een gezonde voeding én een goede mondhygiëne kunnen diabetes type 2 én parodontitis verholpen of gestabiliseerd worden.

Een professional moet de grenzen van het vak kennen en samenwerken met andere disciplines om de beste gezondheidsresultaten te behalen!

Waar richt de begeleiding zich op

Voeding

Vitamines & Mineralen
Volwaardigheid
Verzadiging
Recepten & Tips

Mondgezondheid

Schadelijke levensmiddelen
Beschermende levensmiddelen
Eetadviezen

Lichaam

Gewicht
Bloeddruk
Vetpercentage
Bloedglucose

De online methode van About Health werkt!

Met de nieuwe online methode van About Health krijg jij nieuwe mogelijkheden om je doelen te bereiken. De combinatie van zelfcontrole en online begeleiding van een professional kan jou verder helpen met het behalen van je doelen waar andere methoden het niet konden. Doordat jouw diëtist via de app altijd in de buurt is, kun je op ieder gewenst moment werken aan je gezondheid. Denk aan nieuwe gegevens invoeren, jouw persoonlijke proces bekijken, vragen stellen of tips en informatie lezen. Daarnaast zal de diëtist je ondersteunen en informeren wanneer je maar wilt. Bij een medische indicatie vallen alle pakketten binnen de 3 uur dieetadvisering die vergoed worden vanuit de basisverzekering!

Geen zoveelste poging om gezond te eten, maar een definitieve leefstijlverandering. 

Klik op de afbeelding voor meer informatie over de pakketten.

Leefstijl


Je ontvangt:

24 weken online begeleiding
Advies op maat voor een gezonde voeding
Online toegang
Onbeperkt recepten
Tips en tricks voor gezondere voedingskeuzes
Variatiemogelijkheden

Overgewicht


Je ontvangt:
24 weken online begeleiding
Advies op maat bij overgewicht
Online toegang
Onbeperkt recepten
Tips en tricks voor gezondere voedingskeuzes
Variatiemogelijkheden

Diabetes


Je ontvangt:

24 weken online begeleiding
Advies op maat bij
diabetes
Online toegang
Onbeperkt recepten
Tips en tricks voor gezondere voedingskeuzes
Variatiemogelijkheden

Roken


Je ontvangt:

24 weken online begeleiding
Advies op maat bij
(stoppen met) roken
Online toegang
Onbeperkt recepten
Tips en tricks voor gezondere voedingskeuzes
Variatiemogelijkheden

Lees meer over voeding en mondgezondheid

VERGOEDING

In 2018 wordt dieetadvisering voor 3 uur per kalenderjaar vergoed door de basisverzekering. Houd hierbij wel rekening met het eigen risico als deze nog niet verbruikt is. Kinderen onder de 18 jaar hoeven geen eigen risico te betalen. Mocht blijken dat 3 uur niet voldoende is, dan wordt er ook in diverse aanvullende verzekeringen dieetadvisering vergoed. Vraag dit na bij de eigen zorgverzekeraar. De diëtist is (voor de meeste zorgverzekeraars) direct toegankelijk. Er is dus niet altijd een verwijzing nodig. De zorgverzekeraars die wel om een verwijzing voor vergoeding vragen zijn CZ, Delta Lloyd, Ohra en de Friesland.

De diëtist van About Health heeft contracten met de meeste zorgverzekeraars. Valt jouw zorgverzekeraar daaronder, dan zal de factuur direct naar de zorgverzekeraar gestuurd worden. Bij zorgverzekeraars zonder contract krijg je de factuur en kun je deze zelf indienen bij de zorgverzekeraar. Hiervan wordt meestal 75 tot 100% vergoed.

De duur van de consulten is 45 minuten bij een intake (plus 30 minuten indirecte tijd) en 20 minuten voor een vervolgconsult (plus 10 minuten indirecte tijd). Bij zorg die niet vergoed wordt betreffen de kosten € 15,- per kwartier. Dit is bijvoorbeeld wanneer je de 3 uur dieetadvisering per kalenderjaar al verbruikt hebt, of bij dieetadvisering zonder medische indicatie (zoals het pakket  Leefstijl of Roken).

 

DIRECTE EN INDIRECTE TIJD

De behandeltijd die in rekening wordt gebracht bestaat uit twee onderdelen:
1. de directe tijd: de tijd waarbij je als cliënt direct contact hebt met de diëtist;
2. de indirecte tijd: de tijd die de diëtist besteedt aan o.a. het berekenen en samenstellen van een persoonlijk advies, het informeren van de verwijzer en het registreren van de gegevens. Dit wordt niet tijdens het consult gedaan.

 

Neem contact op met About Health om kennis te maken met de online diëtist en krijg vrijblijvend informatie over de mogelijkheden, of schrijf je direct in via een van de bovenstaande pakketten.

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact op en kijk wat er nog meer mogelijk is

Voeding en mondhygiëne
Contact

Krijg vrijblijvend informatie over de mogelijkheden of stel hier je vraag.