Hoe ‘snoep’ je verstandig tijdens Sinterklaas?

 In Ook interessant

Hoor wie klopt daar kind’ren,
Hoor wie klopt daar kind’ren.
Hoor wie tikt daar zachtjes tegen ‘t raam.

 

Het is weer bijna zo ver, Sinterklaas komt er weer aan. Hij komt helemaal uit Spanje om bij ons zijn verjaardag te vieren. Meestal komt hij ergens in November in ons land, maar al lang daarvoor (begin september) liggen alle Sint-lekkernijen te shinen in de schappen van de supermarkten en winkels. Denk maar eens aan de pepernoten, taaitaai, chocoladeletters, banketletters en andere lekkernijen. Tegen de tijd dat het 5 december is, heb je misschien al grote hoeveelheden naar binnen gewerkt. Zonde van de onnodige energie en alles behalve gunstig voor je gewicht.

Wist je dat een chocoladeletter van 100 gram (meestal de kleinste) ongeveer al 550 kcal bevat. En geef toe, zo’n letter is best makkelijk weg te werken. Daarnaast heb je ook nog de pepernoten die je achter elkaar kunt opeten, en dan nog niet eens gesproken te hebben over de banketletters.

 

 

Hoe ‘snoep’ je verstandig tijdens Sinterklaas:

1. Geniet, maar geniet met mate.

2. Luchtig snoepgoed zoals pepernoten, taaitaai en schuimpjes bevatten relatief weinig kcal (als je er niet schaaltjes vol van eet).

3. Beperk chocoladeletters, chocoladekruidnoten en banketletters tot een kleine hoeveelheid.

4. Laar de Sint-lekkernijen lekker in de supermarkt liggen tot kort voor 5 december. Als je het niet in huis hebt, kun je het ook niet eten.

5. Bedenk van tevoren wat je gaat eten op 5 december. Een schaaltje hier, een handje daar en een paar stukjes van dat, kan snel en soms ongemerkt gegeten worden.

6. Zet ook alternatieven zoals snoeptomaatjes, stukjes komkommer, paprika en wortel neer. Dit is in alle gevallen een verstandigere keuze dan alleen maar Sint-lekkernijen.

7. Vergeet niet dat het – extra’s – zijn… je lichaam heeft het niet nodig. Sterker nog, met chocoladeletters, pepernoten en ander snoepgoed vul je enkel je lichaam, je voedt het niet.

 

 

Heb jij moeite met het eten tijdens de feestmaanden? Lukt het niet om je porties acceptabel te houden, of weet je niet wat een verstandigere keuze zou zijn? Bekijk de mogelijkheden van About Health, de online diëtist informeert, begeleid en motiveert je dan door deze periode heen. Vragen? Stel ze dan gerust hier.

Recommended Posts

Plaats een reactie

Contact

Krijg vrijblijvend informatie over de mogelijkheden of stel hier je vraag.

Not readable? Change text. captcha txt
handen wassen